23-11-2010

Afstuderen stagiaires Voettennis

Er zijn vorige maand twee stagiaires afgestudeerd van Hogeschool Rotterdam. Deze twee scherpe en creatieve jongens hebben zich onder andere bezig gehouden met een onderzoek naar het draagvlak voor Voettennis. Ik heb samengewerkt met meerdere studenten, maar aan Joost Heutink en Sergio Giezenberg van de Hogeschool in Rotterdam wil ik toch wat meer aandacht besteden. Ze waren bijzonder ijverig, bereid om mee te denken alsof zij zelf verantwoordelijk waren en hielden haalbaarheid in het vizier.

Daarnaast erg prettig en, zoals ik dat graag doe, informeel maar stevig doorgewerkt. Uiteindelijk resultaat van het onderzoek (waarop ze zijn afgestudeerd) is dat het spel wel degelijk draagvlak heeft. Zowel bij commerciële partijen die zich richten op sport, retail, trainingen en techniek als maatschappelijke organisaties die zich focussen op sport, spel en beweging voor jeugd. De toegankelijkheid van het spel is daarin een van de belangrijkste sterktes. Deze toegankelijkheid geldt ook voor ontwikkelingslanden waarin er geen geld, ruimte of geschikte alternatieven zijn. Ander resultaat is dat het zaak is om te investeren in naamsbekendheid en toernooien. Iets wat momenteel niet kan, maar waar we in de toekomst ons verder op zullen gaan richten. Wellicht dat er zelfs ruimte is binnen reiscontext wat financiële middelen kan genereren.

In elk geval is het een goed en nuttig onderzoek geweest met verschillende praktijkvoorbeelden en samenwerking met uiteenlopende partijen. Van gemeentes tot het bedrijfsleven. We hopen het dan ook zo snel mogelijk uit te kunnen bouwen. Nu nog een investeerder. 

For the record: de toegankelijkheid van voettennis wordt voornamelijk bepaald door:

+ Niet blessuregevoelig (geen contact / geen doodschoppen)
+ Ideaal als hersteltrainig
+ Trainingsvorm, dus ook bij lage opkomst van een voetbaltraining
+ Voettennisveldjes zijn mobiel, makkelijk en snel
+ Weinig ruimte nodig en het is elk moment van de dag te spelen
+ Mogelijkheid om in het spel te improviseren en aan te passen aan het niveau
+ Bevorderen van techniek en motoriek
+ Samenspel, positiespel en coaching
+ Lidmaatschap niet persé nodig
+ Wedstrijdelement
+ Goedkoop in aanschaf
+ Voor alle leeftijden, dus ook zeer geschikt voor ouderen

+ Flexibel. Anytime, anyplace.
+ Clubs kunnen hun leden iets anders bieden
+ Clubs kunnen via toernooien nieuwe leden werven
+ Innovatief
+ Altijd en overal te spelen, op elke ondergrond van 1 tegen 1 tot 5 tegen5.

ShareThis