25-10-2010

Vakantierecept: wedstrijdje azijn drinken in China

Azijn, de Chinese keuken en meer toeristen




Meer toeristen lokken door een wedstrijd azijn te drinken? De autoriteiten van de Chinese stad Zhenjiang hebben wel een heel bijzondere manier gevonden om meer toeristen naar hun de stad te krijgen. Een wedstrijd, zeker deze, kan de interesse en nieuwsgierigheid van mensen doen toenemen. Net zoals men een onderzoek laat uitvoeren waarvan je de resultaten kan publiceren. Blijkt ook hier dus, ik vind deze wedstrijd aan de andere kant van de wereld kennelijk interessant genoeg om te delen.

Lokale deelnemers aan de wedstrijd moesten op een rij staan en zo snel mogelijk drie flessen azijn leegdrinken. De winnaar, een inwoner van de stad Liu Yuejin flikte dit kunstje in 28 sec. "Ik hield mezelf voor dat het geen azijn was maar water met honing. Op die manier kon ik de flessen zo snel leegdrinken", zei Liu aan de krant Yangtse Evening Post.

De autoriteiten hebben eraan toegevoegd dat het drinken van azijn gezond is. Daarbij komt dat deze stad beroemd is om zijn zwarte rijstazijn welke wordt gebruikt om smaken te accentueren. Goede actie dus!

Dit artikel geeft bovendien een glimp van de gevarieerde en rijke keuken van dit deel van China.

ShareThis