25-10-2010

Vakantierecept: Vlaamse Hoppas op komst!


Vlaams minister van Toerisme en Vlaams minister van Cultuur hebben 
afgelopen donderdag op de Brusselse Grote Markt de Hoppas 
voorgesteld. Deze Vlaamse versie van de Spaanse tapas wordt 
gepromoot tijdens de Week van de smaak van 11 tot 21 november.

de hoppa combineert een gerechtje van streekproducten met een
 glas speciaal bier. En hop plus tapas geeft hoppas. Het 
concept werd dit voorjaar al voorgesteld maar komt opnieuw in 
de belangstelling nu Spanje de eregast van de Week van de smaak is.

Donderdag hielpen Bourgeois en Schauvliege chefkok Wouter 
Keersmaekers van restaurant De Schone van Boskoop in Boechout 
bij het het bereiden van een hoppa: handgepelde garnalen met
geplette aardappelen en kruiden, geserveerd met een Petrus blond.
De hoppas zullen volgens Bourgeois en Schauvliege door meer 
dan 120 chefs geserveerd worden tijdens de Week van de smaak, 
maar moeten een "blijver" worden in de Vlaamse gastronomie: 
het initiatief komt naast de organisatie van de smaakweek ook van
de organisatie Tafelen in Vlaanderen dat met Vlaanderen lekker 
land de Vlaamse gastronomie duurzaam promoot.

Tijdens de smaakweek zullen er net geen 100 hoppas-activiteiten
plaatsvinden. Daarnaast is er een hoppas-receptenboekje.


ShareThis