18-12-2008

Mobile Travel@Berlijn

Morgen gaat er een nieuwe Mobile Trip van start. Berlijn zal vanaf morgen het decor vormen voor moddervette mobile tips. Aangezien ID&T Dance n Trance hier een onderdeel van is kunnen we vast één tip verklappen en dat is Berghain en de Panorama bar.

Berghain is een enorme industriehal van staal, beton en glas. Keiharde technobeats en flitsende stroboscopen bepalen de sfeer.

Het gebouw is een doolhof met veel gangen en ruimtes die gebruikt worden om seks te hebben. Zowel homo’s als hetero’s maken er gebruik van.

Panoramabar.

Hier wordt muziek gedraaid met wat meer variatie. En er is meer licht. Het publiek is vriendelijk en tolerant. De dj staat bijna op de dansvloer. Vooral op vrijdag heerst er het alternatieve partysfeertje dat je tien jaar geleden aantrof op illegale parties in gekraakte panden.

Muziek.

Techno en electro. Dj’s als Ricardo Villalobos en Miss kittin draaien er hele nachten tot ver in de volgende dag.

Mensen?

Met een open mind die willen feesten; liefst een hele nacht en ochtend lang. Veel bezoekers zijn ervaren partygangers uit alle uithoeken.

Entree.

Vrijdag: 8 euro.
Zaterdag 10 euro.

De controle aan de deur is streng. Het is niet ongebruikelijk dat je helemaal binnenstebuiten wordt gekeerd. Foto’s maken is in het pand streng verboden.

Openingstijden.
Vrijdag: 24 uur tot zaterdagmiddag (alleen Panoramabar).
Zaterdag: 24 uur tot zondagavond (Berghain en Panoramabar).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

ShareThis