28-06-2009

Annapurna Base Camp

Video presentatie van Annapurna regio

Hier volgt een (amateur) video presentatie van de bekende Annapurna Base Camp trek in Nepal. Het is een zeer populaire trekking, vooral tijdens hoogseizoen. Niettemin is het een prachtige wandeling waar je zeker van zult genieten. Als je geen zin hebt in andere reizigers dan kun je ook nog in het laagseizoen gaan.


De eerste dag is goed te doen. Begint wat stijl, maar het is al duidelijk dat dit een mooie route is. Tolka is een o.k. plaatsje. Loop eerst een stukje verder voordat je een guesthouse neemt voor good views.


Dag 2 is van Tolka naar Chomrong. Onderweg naar Chomrong kun je een kleine omweg maken door een bezoekje te brengen aan de hot spring bij Chinudanda. Gewoon doen. Heerlijk even ontspannen. Lever wel een kleine bijdrage voor onderhoud (100 RP = 1 €)



Onderweg ABC



Indruk van de 3e dag van Chomrong naar Himalaya



De natuur tijdens de trekking is fantastisch.



Onderweg tussen Chomrong en Bamboo.




Vegetatie veranderd naarmate je hoger komt.


Gevaarlijke Icefall. Onderschat de trekking nooit! Geen enkele trekking is zonder gevaar, ook ABC niet. Deze icefall is echt gevaarlijk. Check of je een route naar onderen kunt nemen zodat je er omheen loopt. Dit kan vlakbij de rivier (anno juni 2009).




Vlakbij base camp. Wind en kou nemen het over. Dit kan i.c.m. de hoogte vermoeiend zijn. Neem een jack mee en eventueel een sjaaltje voor de nekspieren.

Hoe Base Camp eruit ziet hebben we niet op film (check deze). We zijn in het kader van dit mini onderzoekje te snel gestegen en zijn 's nachts afgedaald naar een lager stuk. Bij duizeligheid, traag reactievermogen, misselijkheid, koppijn en (neiging tot) overgeven altijd afdalen! Het beste is om een nacht te slapen bij Machapuchrre Base Camp bijvoorbeeld.



The sound of 'silence'. Dit hoor je onderweg.



Ezels onderweg naar Ghandruk. Ghandruk is een mooi alternatief om terug te reizen. Hoef je ook niet dezelfde route terug te nemen.




Rust van Ghandruk 's ochtends.



Nagenieten in Pokhara

Wie deze trekking wil maken kan dit individueel waarschijnlijk ook doen. Wij raden echter altijd een gids aan. Enerzijds voor je veiligheid, anderzijds kom je veel meer te weten over de trekking en het land. Gidsen zijn lokaal makkelijk te boeken in de vele agencies. Boekingen kunnen ook worden gemaakt via ons waarbij de marge naar de Blue Sheep foundation gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

ShareThis