02-03-2009

Salamanca taal- en dansreis

Van Madrid naar Salamanca

De treinreis van Madrid naar Salamanca is geweldig. Vanuit het station Chamartin in Madrid (via Metro) neem je de trein naar het station in Salamanca. Onderweg wordt je constant beloond met mooie uitzichten. Bergen, bos, riviertjes en oude gesteenten komen constant op je af op deze treinreis .

Monorojo vertrok vanaf Madrid in de winter. Dit betekent dat de bergen rondom Madrid nog bedekt zijn met sneeuw. Mooi gezicht, je waant je in de Alpen. Tijdens deze treinreis naar Salamanca heb ik me niet hoeven te vervelen. De reis duurde 2 uur en 3 kwartier. Een eitje met wat goede reismuziek.

Aankomst Salamanca station

In Salamanca werd ik verrast op het station. Iets wat ik totaal niet zag aankomen. Vier grote mannen in burgerkleding lieten hun policia ID zien en ik moest mee naar een apart kamertje op het station. Ik werd gefouilleerd, ondervraagd en mijn spullen werden onderzocht. Ook werden mijn gegevens gecontroleerd bij de lokale Scotland Yard. Ik had niets te verbergen dus geen probleem uiteindelijk. Maar voor degenen die denken een grote zak wiet mee te nemen naar Salamanca om daar te spacen: think again.

Salamanca, een openlucht museum

Afijn, het vervolg is een stuk aangenamer. Monorojo is in Salamanca en Salamanca is een geweldige stad. Eén groot museum lijkt het wel. Ga een straat in en je staat ineens voor een kathedraal, dan weer een klooster en dan weer een oude plaza. Veel mooie stedenreizen gemaakt, maar Salamanca is echt een fantastische stad. En alles is op loopafstand.

De cafeetjes, het eten, Plaza Mayor, de mensen en natuurlijk de zon maken Salamanca een ideale stad om op vakantie te gaan. Je zult daarnaast versteld staan van de lage prijzen.

Bizz2Bizz talenschool en dansschool

Het zakelijk ontvangst was ook goed. En bij het eerste bezoek aan de talenschool bleek al dat deze van zeer hoge kwaliteit is. Dit werd daarna alleen maar bevestigd. De talenschool in Salamanca is ruim opgezet men kan gratis gebruik maken van Internet en de nieuwe Mac computers, er zijn veel ervaren leraren en leraressen en er is een breed internationaal publiek aan studenten. Bovendien werken ze met kleine groepjes om kwaliteit te waarborgen. Een ander belangrijk punt van deze talenschool, behalve dat deze in hartje Salamanca gevestigd is, is dat er veel activiteiten worden georganiseerd. Dagelijks zijn er nieuwe activiteiten zodat je altijd bezig kunt zijn met Salamanca en de Spaanse taal.

De dansschool waar we mee samenwerken voor deze taal- en dansreis is de oudste in Salamanca en heeft ook de beste reputatie. De danseres en eigenares Clara Martin heeft veel ervaring met internationale groepen en kan deze op een flexibele manier verzorgen. Ook bij deze dansschool is het van belang dat danskwaliteit voorop staat. Als een groep te groot is wordt deze ingedeeld in groepjes van maximaal 8 dansers. Of het moet zijn dat de groep graag samen blijft.

Wat we ook gaan doen is het aanbieden van percussie- en gitaarlessen. Dus deze reis naar Salamanca is ook voor wie graag taal combineert met gitaar en/of percussie.

Het laatste punt wat ik voorlopig wil toelichten is dat deze reis ideaal is voor bedrijven, studenten en bijzondere groepen. Tijd is flexibel in te delen en er zijn veel mogelijkheden voor activiteiten. Het is daarnaast mogelijk om je talencursus speciaal toe te spitsen op jouw vakgebied. Dus wie medicijnen studeert kan hier ook terecht voor specifieke Spaanse medische terminologie.

Voor reisinformatie over Salamanca reizen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

ShareThis