Facebook Markup Language wordt (eindelijk) vervangen door HTML. Handig, zeker voor not so technical me myself en i. Wordt het ook eenvoudiger om comments en live stream toe te voegen op de Nepaltrekking website, maar in mijn geval ook voor eventuele toekomstige Landingpages en Custom Tabs op de Monorojo Facebook pagina. Bovendien kun je dan ook Google Analytics gebruiken.
Wat betreft de Edgerank (wat bepaalt wat waar wordt gepost op Facebook pagina's) daarbij is het van belang dat het aantal reacties (in korte tijd het liefst), likes en shares zo groot mogelijk wordt. Zelf promotie is hierbij uitgesloten. Het moet gaan om natuurlijk interactie - in elk geval voor Monorojo. Wanneer ik deze posts eruit doe? Weekenden en in de ochtend (voor werk) lezen mensen hun Facebook pagina dus dat zijn goede momenten. Om de dag een post is overigens het maximum - het laatste wat ik wil is dat ik het gevoel van overdone, too much, boring, spam overbreng. Heb ik zelf namelijk ook een hekel aan.
Het belangrijkste blijft (bijzondere) content waar volgers en fans iets mee kunnen of wat ze leuk vinden of waarvan ze denken dat hier nog aanbiedingen uit voorkomen. Er moet iets zijn waar ze wat aan hebben. Vandaar dat Vakantierecept een zeer interessante website kan worden. Reismuziek bezit dezelfde deelbare en relevante topic eigenschappen. Het gaat echter ook om het narrow down proces vanaf het punt dat je van Lady Gaga (of in mijn geval Radiohead) naar je echte target groep communiceert en eventueel iets concreets aanbiedt.
Over concreet gesproken. Voor de ultieme Nepalreis - die we proberen te promoten via Facebook en Nepaltrekking - wil ik mensen de mogelijkheid geven om likes te geven per onderdeel van de reis en elk van deze onderdelen kunnen worden gesponsord door een bedrijf. Die pakt dan indirect ook deze likes. Het is nog even testen, maar het concept heeft potentieel. Zeker omdat een eventuele hoofdprijs (Nepaltrekking) dichtbij de identiteit van Monorojo en de website staat. Andere optie is ook om een contest te doen via een applicatie als http://www.wildfireapp.com/.
Eventueel nog interessant zijn de e-mail alerts waar Facebook nog niet helemaal top in is, een alternatief kan Hyperalerts zijn http://www.hyperalerts.no/.
Andere nieuwtjes:
- Foto's die je kunt zien bovenaan de pagina, dus boven de tabs
- Comments worden belangrijker
- Likes worden zichtbaar in de side bar
- E-mail notifications (alternatief is genoemde hyperalerts)
- De fanpage als 'normale' pagina doordat je kunt reageren, newsfeeds bekijken, etc
Tot zover mijn info over de Facebook updates.